Contact

FEAT Stiftung
Bavaria.png
Europe

© FEAT-STIFTUNG | BAVARIA-GERMANY

KAISER STR.12-14 | 90403 NUREMBERG

HTTPS://WWW.FEAT-FOUNDATION.COM

Legal representative: Dr. M. Norbert Schmitt (Vice Chairman)

Postal address: UF-Bavaria | Moencherrnsdorf 21, 96138 Burgebrach

Supervisory authority: Gov. of MF-Bavaria | Promenade 27, 91522 Ansbach

Revenue authority office: MF-Bavaria | Thomas-Mann-Str. 50, 90471 Nuremberg

Registry N°: 12-1222.2-402  | Tranparency ID: 77 0000 1704 | Tax N°: 241 / 108 / 20301

DZ Privatbank: Supervisory authorities: BaFin, CSSF, EZB Am Tullnaupark 4, 90402 Nuremberg

FEAT logo.png

DISCLAIMER: each and any copying, disclosure or distribution – in whole or in part – is forbidden.  [ Section 106 German Copyright Act (UrhG). Section 78 § 3 N° 4 German Criminial Code (StGB) ]. FEAT is a provider of investment capital and philanthropic solutions; it is not a law firm and must not be relied upon for legal advice. FEAT only commits to philanthropic investments and other transactions through properly executed definitive documents and not through email. This online presence of FEAT Foundation is not a solicitation or offering of securities / warranties.

Contact us:
Branch offices: 
Scheinfeld.png

DE 91443 Scheinfeld 

Nuremberg.png

DE 90491 Nuremberg

Gronau.png

DE 48599 Gronau

Burgebrach.png

DE 96138 Burgebrach

Kotor.png

MNE 85330 Kotor 

Podgorica.png

MNE 81000 Podgorica

A new FEAT Scientific Research Center based on highest standards is being constructed

in the open countryside of Nuremberg.

FEAT Campus.jpg

Research Station for International Interdisciplinary Collaboration developed by HAGEN® GmbH

FEAT scientists enter a research station, which allows you to let their work be inspired by the respective suitable ambience. The futuristic building complex in lightweight design is designed as a self-sufficient plus energy house, supplying itself 100% with electrical energy (and water). The campus is well accessible. It has numerous path options, cross connections, vertical as well as horizontal viewing axes. The central structure in the shape of a “high-tech tower” culminates with a parabolic mirror, which also acts as an antenna. Likewise, an observatory is installed under the viewing dome of this high-tech tower, which is also equipped with elements for climate research. The chambers for the individual research units are arranged circularly around this high-tech tower. Their radiation-shaped sections lead satellite-like into the individual development and research cells, which provides a simple and logical orientation in the building. The outdoor area is closely interwoven with the building, so that incentives for movement connect indoor and outdoor space fluently with each other. Wide stairways enable alternative external access to the high-tech tower via the shiny silver roof vault from all four sides. This terrain modulation makes the entire building itself an experience object. Due to the molecular structural design, the campus can be expanded at any time.